Zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, na organizatorach żywienia zbiorowego w żłobkach i przedszkolach spoczywa odpowiedzialność za zapewnienie dzieciom pełnowartościowych posiłków.
Co ważne, posiłki te powinny być właściwe pod względem udziału wszystkich składników odżywczych i zgodne z aktualnymi normami żywienia opracowanymi w 2017 roku przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie.
Oferowany przez nas catering dla dzieci w żłobkach i przedszkolach zawiera:
- śniadanie,
- drugie śniadanie,
- zupa,
- danie mięsne/jarskie + kompot/napój,
- podwieczorek.
Posiłki przygotowywane są wg sezonowego menu, uwzględniającego zapotrzebowanie dzieci na kalorie, witaminy, minerały, odpowiednio zbilansowaną podaż białka, tłuszczu i węglowodanów. Menu przygotowane zostanie w oparciu o produkty dostępne sezonowo, zdrowe, w szczególności z lokalnych upraw ekologicznych.
Bierzemy również pod uwagę często występujące obecnie u dzieci diety eliminacyjne.
Posiłki są dowożone do klientów w naczyniach i pojemnikach termicznych wielorazowego użytku przez odpowiednio przeszkolonego kierowcę, samochodem przystosowanym do przewozu posiłków.








